Over ons

Bij No Nasties staat één ding centraal, verzorging moet goed zijn voor ons, maar ook voor onze planeet. Wij verkopen producten die microplastic vrij zijn, vrij van sterke chemicaliën, SLS, mineraal oliën en schadelijke conserveringsmiddelen.

Wat zit er dan wel in, Het zijn allemaal ingrediënten van natuurlijke grondstoffen, natuurlijke conserveringsmiddelen, geparfumeerd met essentiële oliën. De producten zijn vegan en niet getest op dieren. Kortom we willen gebruik maken van al het moois uit de natuur zonder er misbruik van te maken of haar bewust de schaden.

We brengen verschillende merken bij elkaar op een plek, die dezelfde waarde hechten aan onze gezondheid en onze natuur. Zo proberen we de cosmetica markt te veranderen. En het voor iedereen makkelijk toegankelijk en overzichtelijk te maken.

We letten niet alleen op voor plastic aan de buitenkant, maar ook voor plastic aan de binnenkant. Want plastic in cosmeticaproducten spoelen we heel simpel door het putje. En zo komt het zo genoemde microplastic meteen in het water. In onze zeeën en oceanen, de dieren die daar leven, maar ook in ons! Want het zit ondertussen in ons drinkwater en eten. En zo wordt er geschat dat we gemiddeld per persoon, per week, 5 gram plastic binnen krijgen. Simpel weg door voeding. Dat is in vergelijk net zo veel als een credit-card.

Dus het gaat allang niet meer alleen om minder plastic verpakkingen, maar ook geen microplastic als ingrediënt. Al onze producten zijn gecontroleerd met de Beat the micro bead app (een hele grote aanrader als je niet hele lijsten wil moeten onthouden om te kunnen zien of er microplastic in een product zit!).

Ja, natuurlijk vinden we plastic verpakkingen ook belangrijk en daarom zijn de producten die we verkopen zo veel mogelijk verpakkingsvrij of met alternatieve verpakkingen verpakt, zoals papier, karton, glas en aluminium. Materialen die al langer en veel beter gerecycled kunnen worden. En als je nu denkt, ja maar er staan toch echt dingen op die in plastic zitten, dan heb je dat helemaal goed gezien. Maar die artikelen zijn dan verpakt in gerecycled plastic of Bioplastic. Dat is plastic wat geproduceerd wordt met bijv. suikerriet als hoofdingrediënt. Ook mais of aardappelen worden hiervoor gebruikt. Zo besparen we zoveel mogelijk plastic. Deze herken je aan het bioplastic rondje of het I’m Green logo op de verpakkingen.

Verder wordt er heel hard aan gewerkt om pompflessen en spray pompen ook van bioplastic te maken. Momenteel is dat in verband met stevigheid nog niet mogelijk maar proberen we steeds weer een stapje meer in de richting van plasticvrije verpakkingen te zetten.